Сега се достапни подобрените алатки за оценување на боите на Lightroom.

Оценка на бојата како да сте во Lumetri.

Adobe го ажурира Lightroom денес со обновени алатки за оценување на бои наменети да понудат помоќни и флексибилни начини за прилагодување на бојата на сликата.

Новите алатки се слични на оние што ги користат уредниците на видеа во апликациите како Premiere или DaVinci Resolve, нудејќи посебни контроли за изменување на боите во главните, средните тонови и сенките на сликата. Тие ја заменуваат поограничената алатка за „split toning“, но „color mixer“ сè уште се држи наоколу.

Алатките за оценување на бои доаѓаат во сите поголеми верзии на Lightroom на работна површина, веб и мобилен телефон – „Класичната“ верзија на Lightroom ги добива алатките, исто така. Adobe првично ја најави функцијата минатиот месец, но не соопшти кога ќе биде објавена.

И денес, Lightroom добива неколку други ажурирања. Сега поддржува графички воден жиг (наместо само со текст), автоматско зачувување на различни верзии на фотографија додека ја уредувате, подобрувања во перформансите со забрзување на графичкиот процесор на работната површина и алатката „best photos“ што автоматски избира снимки за вас на мобилен.

Adobe исто така го проширува делот „Discover“ вграден во апликацијата – каде што можете да гледате фотографии и уредувања на други корисници – со тоа што ќе ви овозможи да ги следите луѓето и да сервирате нови фотографии врз основа на она за што сте покажале интерес.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments