Серија на Star Wars – The High Republic која ќе ни окрие за раните години на Yoda

Серија на Star Wars – The High Republic која ќе ни окрие за раните години на Yoda

Иако се појавува во секоја трилогија на Star Wars, ние знаеме изненадувачки малку за карактерот Yoda. Расата, годините и како тој станал еден од највлијателните џедаи во Републиката сеуште не е познато во Star Wars универзумот.

Сето ова можеби ќе се промени благодарение на The High Republic. Дејството во серијата ќе се одвива стотици години пред The Phantom Menace, и ќе го покаже потеклото на Yoda. Но не очекувајте дека секој ситен детаљ дека ќе биде прикажан за нашиот „зелен пријател“.

Во поскоро време, за потеклото на Yoda можеби ќе дознаеме со премиерата на втората сезона на Mandalorian, преку Baby Yoda, кој можеби не ниту крвно поврзан со Џедајот, но очигледно потекнува од слична раса.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments