Официјално, Фејсбук ја воведе апликацијата Facebook Shops

Шопинг апликација на Facebook – Facebook Shops

Официјално е претставена шопинг апликацијата Facebook Shops. Тука е планирано да се овозможи онлајн врска помеѓу купувач и продавач.

Facebook веќе долго време е главен фактор во социјалните мрежи. Facebook кој спроведе друштвена и семејна социјалност, веќе одлучи на луѓето да им помогне и за шопинг.

Компанијата изјави дека веќе не сакаат да гледаат на Facebook, објави со натпис „Се продава“, затоа и ја претставија оваа нова стабилна платформа. Оваа платформа ќе им биде пријател на малите бизниси.

Официјално е претставена платформата Facebook Shops

Некои мали компании со сила стојат на нозе поради коронавирус. Facebook ова го виде и одлучи да им помогне да не им бидат продавниците затворени. Целта на оваа платформа е да им помогне на продавниците кои имаат мака при стигање до купувачи.

Користење на оваа апликација ќе биде многу лесно преку Facebook и Instagram. На оваа платформа на која е многу лесно да се создаде профил, ќе содржи и прикачување фотографии од еден производ.

Корисниците ќе можат да ги видат производите преку профилите на апликацијата на Facebook и Instagram. Производите кои ќе ги видат корисниците, ќе можат да ги зачуваат и да ги порачаат  преку апликацијата. За сега купување директно на апликацијата е возможно само за САД.

Ќе можете директно да бидете во контакт со продавачот, да го прашате што сакате и да ги прочитате коментарите во врска со производот.

Instagram Shop ќе воведе ново ниво за шопинг

Instagram Shop е платформа која ќе почне од САД и ќе се развие низ целиот свет. Вие ќе можете да ги филтрирате категориите категоризирани според интеграциите во делот Search. Оваа структура на апликација, која ќе има категории како што се убавина и дом, ќе биде фиксирана на мени. На овој начин, ќе можете да пристапите до делот Instagram Shop со еден клик.

Оваа структура, што ќе ја олесни работата на брендовите и инфлуенцерите, ќе обезбеди можност да  продаваат додека се емитуваат во живо. Вие ќе можете да ги означите вашите производи на вашите фотографии и видеа и да понудите лесен пристап за оние кои сакаат да ги купат. Оваа структура, која започна да се тестира со деловните активности на Facebook и Instagram, ќе им биде претставена на корисниците посеопфатно во наредните месеци. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments