Slack да стане е-пошта

Slack направи чекор да стане е-пошта

Платформата која е една од најпопуларните пларформи за бизнис контакт, денес ја најави новата карактеристики наречена  „Connect“. Карактеристиката која засега можат да ја користат само премиум корисниците, ќе ја зацврсти раката во битката со Microsoft Teams.

Во нашиот живот се влезени многу новости како резултат на коронавирус кој го опколи целиот свет. Токму поради истата причина како мерка против коронавирус повеќето компании почнаа со работа од дома. Тоа стана причина да се користат повеќе платформи како Slack. Така што развивачите почнаа да прават иновации се со цел да го зацврстат местото на пазарот.

Со најавување на новата карактеристика на Slack, почнаа да кружат вести дека битката со Microsoft Teams стана позериозна.  Slack денес ја најави карактеристиката Connect која ќе можат да ја користат само прмеиум корисници. Мораме да нагласиме дека истата карактеристика ја нема на Microsoft Teams така што Slack стана чекор понапред во битката.

Ќе го преземе местото на е-пошта

Во изјавата на Slack за новата карактеристика Connect се искажува дека карактеристиката е развиена се со цел да го замени местото на е-пошта така што разни установи ќе можат да контактираат благодарение на карактеристиката. Компанијата изјави дека благодарение на карактеристиката ќе можат да се пренесат информации на потребни лица, исто така карактеристиката која засега е само з апремиум корисници наскоро ќе биде бесплатна за сите корисници.

Slack одговори и на прашањето колку е безбедна новата карактеристика. Компанијата изјави дека карактеристиката Connect е развивана сосема безбедно од страна на стручен тим и дека ќе биде според глобалните безбедносни правила на  Slack. Се очекува дека компанијата која ја им ја понуди оваа карактеристика на корисниците, ќе ги објави сите жалби или пофалби на корисниците.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments