Слушалките можат да се прегреат додека се полнат

Слушалки „Ехо buds“ треба да го ажурираат нивниот софтвер. Интернет гигантот исто така посочува дека „во многу ретки случаи“ слушалките можат да се прегреат додека се полнат, пишува CNBC.Echo Buds беа лансирани во есента 2019 година и се натпреваруваа со AirPods на Apple. Тие нудат брз пристап до гласовниот асистент на „Амазон Алекса“ и доаѓаат со свој случај во кој ќе се наплатат. Покрај тоа, тие нудат слабеење на амбиенталниот шум.Ажурирањето на софтверот се однесува на „потенцијалниот безбедносен ризик“ и „ги подобрува долгорочните перформанси на батериите„ Ехо пупки “.„Неодамна откривме дека во многу ретки случаи, можно е Ехо пупки да се прегреат додека се наоѓаат во кутијата за полнење. Од безбедносни причини, објавивме софтверско ажурирање што се однесува на овој потенцијален проблем “, изјави портпаролот на„ Амазон “.Слушалките не се достапни за продажба на веб-страницата „Амазон“ до 15 август. Компанијата не соопшти дали ова одложување се должи на подобрувања во хардверот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments