Смартфон кој ќе ги чува вашите безжични слушалки

Сакате паметен телефон кој исто така ќе ги чува вашите безжични слушалки? Xiaomi може да работи на токму тоа

Компанијата очигледно има паметен телефон во делата што носи дизајн на цел екран благодарение на камерата под екран, има две кружни дупки на врвот што служат како прегради за складирање на вашите безжични слушалки.

Кинескиот производител поднесе дополнителни информации до Хашкиот меѓународен дизајн систем, кој е дел од WIPO (Светска канцеларија за интелектуална сопственост) и овие информации зборуваат за пополнување на два патенти.

Едниот од нив го покажува дизајнот на паметниот телефон, додека вториот го става акцентот на аудио додаток. Документацијата е доставена порано оваа година, на 24 јули 2020 година, при што се дадени следниве детали.

Безжичните слушалки поставени во смартфонот „со цел екран“ можат да се свртат и додека се чуваат во нивните оддели, звучникот e нагоре. Ако корисникот сака уредот да работи како телефонски звучник, слушалките може да бидат оставени малку надвор од отворот на паметниот телефон.

Бидејќи ова е уште еден патент и прилично уникатен, ние не сме сигурни дали Xiaomi ќе ја пушти слушалката во производство.

Не сме сигурни исто така кога првиот смартфон со камера под екран ќе биде објавен од компанијата, бидејќи таа технологија допрва треба да се подобри.

Се надевамe, во наредните месеци, ќе чуеме некој развој од Xiaomi во врска со овој уникатен производ, затоа бидете во тек.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments