Смартфонот Xiaomi со вградени безжични слушалки

Смартфонот Xiaomi со вградени безжични слушалки

Кинескиот производител тестира различни дизајни што можат да го променат дизајнот на идните паметни телефони.Ова не е единствената привлечна идеја на која работи Xiaomi.Компанијата веќе има регистрирано изум за уред кој има сензор за отпечатоци од прсти вграден во екранот.Уште поинтересно е што паметниот телефон има специјален слот за безжични слушалки на врвот.Механизам дозволува овој додаток да се прикаже и повлече зад екранот кога не се користи.

Досега немало мобилен уред од таков вид, што потсетува на начинот на повлекување на стиловите на паметните телефони од серијата Samsung Galaxy Note.Инсталирањето на слушалките во самиот случај ќе ја олесни нивната употреба и ќе ја елиминира потребата да се има дополнителна кутија во која треба да се носат ваквите слушалки.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments