Производството на серијата Snapdragon 895 ќе се подели помеѓу Samsung и TSMC!

Производството на серијата Snapdragon 895 ќе биде поделено помеѓу Samsung и TSMC.

Како што знаете, Qualcomm, еден од водечките производители на чипови во светот, веќе некое време работи на процесорите од новата генерација на сериите Snapdragon 800. Забележано е дека овој процесор, за кој се тврди дека е развиен со процес на изработка на 4nm, исто така ќе се вика Snapdragon 895.

И покрај тоа што се прашуваше како Qualcomm ќе постигне зголемување на перформансите со својот главен процесор од новата генерација, Ice Universe, едно од сигурните имиња на индустријата, сподели неколку важни информации за производството на серијата Snapdragon 895 со корисниците.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments