Sony инвестира во „Fortnite“

Sony вложува значителна инвестиција во епските игри на развивачот на Fortnite.Договорот од 250 милиони американски долари ќе му даде на производителот на PlayStation малцински удел во компанијата, што ја прави и платформата за развивачи на Unreal Engine.

 Во изјавата, компаниите истакнаа дека имаат „веќе блиски односи“ и дека инвестицијата им овозможува „да ја прошират својата соработка“.„Моќната технологија на Epic во области како што е графиката ги става во првите редови на развој на моторот на игри со Unreal Engine и други иновации“, рече извршниот директор на Sony, Kenichiro Yoshida.

 „Exploreе ги истражиме можностите за понатамошна соработка со„ Еп “за да ги израдуваме и донесеме вредностите на потрошувачите и на индустријата, не само во игрите, туку и низ брзо развивачкиот пејзаж за дигитална забава.

“Иако епот е можеби најпознат по борбениот ригал-џонгнаут Фортнит , инвестицијата ќе му даде на Sony поголемо основа во технологијата која стои зад некои од најпопуларните игри,како и можност да работат заедно на повеќе хибридни игри-исполнува-дигитални-забавни искуства.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments