Sony откри дека PS5 ќе игра повеќето игри за PS4, но некои „може да покажат грешки“.

Sony Детали за постари верзии компитабилни за PS5.

Sony ја детализира својата поддршка за компатибилност на PS5 за денес, за играње постари игри на PS4. PS5 од следната генерација ќе поддржува повеќе од 4.000 игри PS4 на новата PS5 конзола, број што Sony вели дека е „огромно мнозинство“. Додека ќе се играат повеќето игри за PS4, Sony предупредува дека „некои игри на PS4 може да покажат грешки или неочекувано однесување кога се играат на конзолите PS5“. Некои функции во игрите на PS4 исто така може да не бидат достапни на PS5.

Не е јасно на кои игри ќе влијаат грешки или проблеми со функционалноста, но Sony набројува 10 постојни игри PS4 што воопшто нема да работат на PS5:

  • DWVR
  • Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
  • TT Isle of Man – Ride on the Edge 2
  • Just Deal With It!
  • Shadow Complex Remastered
  • Robinson: The Journey
  • We Sing
  • Hitman Go: Definitive Edition
  • Shadwen
  • Joe’s Diner

Исто така, постојат некои општи ограничувања на компатибилноста на PS5 за назад игри за PS4. Менито за споделување не може да се прикаже во рамките на игрите PS4 што работат на PS5, а сликите од екранот ќе треба да се генерираат со помош на копчето за креирање на контролорот DualSense. Функција на турнири од PS4 исто така не е компатибилна со PS5, ниту апликации во живо или апликации на втор екран и придружни апликации на игри.

Sony вели дека „одберете игри за PS4“ ќе работат и со одликата за Game Boost на PS5 што ќе ги натера постарите игри за PS4 да работат со повисоки стапки на рамки. Sony сè уште не обезбеди список со игри што ќе ја поддржуваат оваа одлика.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments