Sony сака да ги лансира игрите од PlayStation на мобилни уреди!

Според објавата за работни места на Sony, се планира игрите од PlayStation да бидат донесени на мобилните платформи.

Со објавување на работа од Sony, беа откриени плановите на компанијата да ги донесе игрите на PlayStation на мобилните платформи. Барајќи управувач со мобилни уреди за PlayStation Studios, компанијата ќе очекува кандидатите да подготват патоказ за мобилни производи од 3 до 5 години насочен кон донесување на најпопуларните франшизи на PlayStation до мобилните уреди.

Насловот на одредена игра не е наведен во објавувањето на работното место, но како што знаеме, Sony има многу голема библиотека што може да се користи. На пример, сметаме дека би било одлично да се игра легендата на Богот на војната на мобилен телефон. Од друга страна, дали игрите ќе продолжат на мобилен телефон е друго прашање на љубопитност. Исто така, постои надеж дека овој потег може да пополни некои празнини во производните линии на Sony.

Sony минатиот месец потврди дека ќе ги затвори онлајн продавниците на PlayStation 3, PlayStation Portable и PlayStation Vita ова лето за да се фокусира на конзолите за игри PlayStation 4 и PlayStation 5. Во оваа смисла, можеме да кажеме дека PS3, PSP и Vita се на крајот од нивниот живот.

Како што може да се види од описот на работното место на Sony, процесот на вработување е навистина сфатен сериозно. Подобните кандидати мора да имаат најмалку 15 години работно искуство со позадина во развој на стратегија и лидерство. Искуството за претворање на интелектуална сопственост (ИП) во сопственост на игра е исто така задолжително, додека господар на деловна администрација е исто така меѓу изборите.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments