Valve работи на Source 2 мотор за CS:GO!

Valve го оптимизира моторот за игри Source 2 за CS: GO, според најновите споделени извештаи.

Сè уште не е познато кога моторот за игри Извор 2, претставен во 2015 година, ќе биде додаден на CS: GO. Особено додека фановите на CS: GO се фокусираа на официјална изјава што треба да се даде од предниот дел на Valve, неодамна се појави дека студиото за програмери работи на ова прашање.

Изворот на овие обвинувања е YouTuber Gabe Follower, познат по содржината што ја произведе за Valve. Во овој дел, YouTuber, кој ги испита изворните кодови на најновата надградба на DOTA 2, наведува дека во новата надградба има неколку кодови кои припаѓаат на моторот за игри Source 2 развиени за CS: GO.

Како што знаете, предметниот мотор за игри беше додаден на DOTA 2 во 2015 година. Во исто време, Half-Life: Alyx, кој дебитираше минатата година, исто така беше објавен со истиот мотор на игри.

Сега, предметниот играчки мотор се очекува да биде додаден на CS: GO, што им беше претставен на играчите во 2012 година. Се разбира, не е познато дали изворниот код вклучен во ажурирањето на DOTA 2 упатува на новиот мотор Извор 2 за CS:GO. Сепак, во најновите споделени извештаи, беше наведено дека Valve трошеше многу време за моторот на игри што ќе дојде во Counter-Strike Global Offensive и претходно споменатото графичко ажурирање ќе биде објавено што е можно поскоро.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments