SpaceX заменува два мотори на својата ракета Falcon 9 пред следната екипажна мисија.

Инженерите пронајдоа дополнителен лак во нивните мотори.

SpaceX заменува два мотора на својата ракета Falcon 9 што наскоро ќе пренесе четворица астронаути до Меѓународната вселенска станица. Промената се прави откако SpaceX пронајде супстанција во моторите што можеше да предизвика нивно пуштање порано од планираното.

SpaceX ја најде супстанцијата откако едно од лансирањата на компанијата беше запрено непосредно пред подигнувањето во октомври. Една од ракетите Falcon 9 на SpaceX, со задача да лансира нов GPS сателит за Вселенските сили, се исклучи само две секунди пред полетувањето. „Тоа беше добар абортус“, рече Ханс Кенигсман, потпретседател за градежништво и сигурност на летот за SpaceX, за време на прес-конференција. „Тоа го стори токму она што го програмиравме да го стори“.

Денес, SpaceX откри дека ракетата автоматски го запрела сопственото лансирање, откако два од деветте главни мотори на Мерлин се обиделе да започнат прерано. Стартувањето премногу рано можеше да предизвика нешто што се нарекува тежок почеток, каде што различните погони и течности на моторот се комбинираат во погрешен редослед. Falcon 9 на SpaceX се исклучи пред тоа да се случи, но толку тежок почеток можеше да го оштети хардверот. „Не е нужно лошо, но знаете, во повеќето случаи, тој тропа на моторот“, рече Кенигсман. „И тоа може да предизвика, знаете, малку штета на моторот. Во екстремни случаи, тоа може да предизвика повеќе оштетување на моторот “.


По абортусот, SpaceX ги прегледа моторите и пронајде црвеникава лак супстанца која блокира вентил за олеснување во секој модел. Лакот, аналогно на лакот, се користи за третман на површини, веројатно остатоци од времето кога се градеа моторите. Кенигсман истакна дека тоа доаѓа од еден од продавачите на SpaceX кој работи на моторот, но тој не ја именуваше компанијата. „Можеби таа личност е сега дарежлива со течност за чистење или што било друго“, рече Кенигсман. „Малку е тешко да се сфати ова“.

SpaceX вели дека соработува со продавачот за спроведување на корективни активности и дека компанијата на краток рок ќе го испита поблиску целиот хардвер. По прекинот, SpaceX ги испита и моторите во својата флота што ќе се користат за претстојните лансирања. Тие бараа какво било покажување на ова рано однесување при стартување и издвоија пет различни мотори на три различни ракети. Двајца беа на ракетата Фалкон 9 што во ноември ќе лансира тројца астронаути на НАСА и еден јапонски астронаут, мисија наречена Кру-1.

По ова тестирање, SpaceX ги отвори сите мотори и го најде истиот лак внатре. SpaceX исто така истакна дека лакот се најде претежно на поновите мотори кои беа изградени неодамна, а не на моторите што веќе летаа во вселената и назад. Сега, компанијата е во процес на разменување на моторите пред екипажот-1, кој е закажано за 14-ти ноември во 19:49 часот ЕТ. „Два, три дена е отприлика она што ви треба за да го извадите“, рече Кенигсман во врска со размената на моторот. „И потоа уште два, три дена да го вратам повторно“.


На крајот на краиштата, SpaceX нема да лета со екипажот-1 сè додека не помине неколку дена откако компанијата лансираше заеднички европски и американски сателит наречен Сентинел-6, кој е дизајниран за мапирање на светските океани. Спејс Икс на тој лет пронашол засегнат мотор на ракетата Фалкон 9 и морал да го исфрли и тој. НАСА сака да види како тоа лансирање оди прво пред да донесе конечна одлука за летање со своите астронаути на SpaceX’s Falcon 9. Лансирањето Сентинел-6 во моментов е закажано за 10 ноември од Кејп Канаверал, Флорида.

Во меѓувреме, четворицата астронаути доделени на екипажот-1 го започнаа својот процес на карантин, престојувајќи претежно дома со своите семејства пред да заминат во построг карантин две недели пред летот. НАСА исто така ги известуваше за размената на моторот и сите детали што доведоа до лансирање. „Тие биле во многу телекомуникации и слушале што се случува со возилата“, рече Стив Стих, менаџер на програмата за програмата на НАСА за трговски екипаж, за време на прес-конференцијата. „Имаме уште малку работа да работиме на овој мотор и офлајн … но мислам дека гледаме прилично добар пат за да стигнеме до летот и ќе летаме кога ќе бидеме подготвени“.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments