Spider-Cat веќе се оформува за да биде вистински херој на Spider-Man: Miles Morales.

Со голема моќ доаѓа голема одговорност.

Spider-Man: Miles Morales доаѓа на PS4 и PS5 на 12-ти ноември, но оваа недела добивме увид во најважната карактеристика на играта: Spider-Cat.

Да, Spider-Cat е вистинска и тие апсолутно можат да бидат ваш пријател и партнер за борба против криминалот.

Големото откритие доаѓа со благодарност од видео игра од Game Informer, што го прикажува Morales како следи грабеж на бодега. Точниот заговор не е целосно објаснет, но се чини дека сопственикот на бодега има мачка (исто така наречена Spider-Man) која била однесена за време на злосторството. Morales совесно се упати кон груби лоши момци и притоа го враќа нашиот пријател од мачки, кој очигледно потоа е отклучен како дел од опционалниот костум за играчот.

Spider-Cat не се лади само во вашиот ранец. Штом ќе биде прилагодена со сопствената маска, дури и ќе им донесе на финиши на лошите момци, скокајќи кон нив со канџи на крзнен бес.

Искрено, изгледа како совршено малку додаток за теренот за играта, точно во согласност со тонот на Spider-Man и неговата куќа во NewYork. Мачките се толку главна основа на градските бодега што има сметки на Instagram и Twitter кои ги документираат нивните подвизи (кои главно се: дружење и слатко изглед). Сега, ако само некои НПЦ можат да пристапат до „Spider-Cat“ и да изјават дека „зема домашно милениче, како што нема проблем“, работите навистина ќе се бараат за 2020 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments