Според Canalys, индустријата за паметни телефони ќе порасне за 12% до крајот на годината!

Аналитичката компанија Canalys предвиде раст што ќе го постигне индустријата за паметни телефони до крајот на годината. Секторот, кој се склучи минатата година поради пандемијата, годинава ќе порасне за 12%, според извештајот за прогноза.

Компанијата за анализа на технолошкиот пазар Каналис го објави извештајот за прогноза за растот на индустријата за паметни телефони оваа година. Извештајот сугерираше дека индустријата за паметни телефони ќе постигне раст од 12% до крајот на 2021 година.

Поради пандемијата COVID-19 што избувна во март минатата година, имаше контракција во многу сектори. Доколку извештајот на Canalys се покаже точен, индустријата за паметни телефони не само што ќе ја покрие загубата, туку и ќе ја достигне својата природна подвижност.

Индустријата за паметни телефони, која е една од индустриите што забави заради пандемијата што започна во 2020 година, минатата година доживеа 7% контракција. Сепак, благодарение на студиите за вакцинација кои се скоро завршени во многу делови на светот, светот се приближи до нормалното. Во извештајот, кој беше подготвен врз основа на компании за паметни телефони кои се вратија на нивната поранешна активност, се тврди дека 12% раст ќе се постигне во 2021 година Според извештајот на Canalys, вкупната испорака на паметни телефони во светот ќе достигне 1,4 милијарди единици до крајот на годината.

Компанијата за анализа ги објасни причините за растот што ги предвиде на следниов начин: „Во последните месеци, потрошувачите во некои делови на светот; Тие немаа шанса да одат на одмор и да патуваат. Многу луѓе избраа да ги трошат своите пари на нов телефон. 5G технологијата е исто така доста силна во моментов. Телефоните 5G добија 37% од пратките во првиот квартал. Оваа стапка се очекува да се зголеми на 43% до крајот на годината. Ова ќе предизвика голема конкуренција меѓу производителите. Beе има брендови што намалуваат некои карактеристики, така што оваа технологија може да достигне и до ефтини телефони. До крајот на годината, 32% од испораките на 5G телефони ќе чинат помалку од 300 американски долари. Време е да го прифатиме 5G “.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments