Spotify ја шири можноста за емитување музика од вашиот Apple Watch без iPhone во близина.

Не е потребен iPhone.

Spotify ја шири можноста за емитување музика веднаш од вашиот Apple Watch, потврдија од компанијата. Од промовирањето на апликацијата во 2018 година, Apple Watch работел првенствено како далечински управувач за музика Spotify што свири на iPhone или уред компатибилен со Spotify Connect. Но, откако ќе ви биде претставена новата опција, ќе можете да пренесувате музика од Spotify на вашиот Apple Watch на слушалки или звучници со Bluetooth кога не сте во близина на вашиот телефон.

Прво, на екранот на музичкиот плеер, допрете го менито за уреди во долниот десен агол. Ако ја имате одликата за стриминг, треба да го видите вашиот Apple Watch на врвот на списокот (а за него, тој имаше ознака „бета“ пред името на часовникот).

Ако го допрете тоа, тогаш апликацијата ќе ве поттикне да изберете од Bluetooth уред поврзан на вашиот Apple Watch, како што се AirPods или Bluetooth звучник во близина. Изберете го уредот по ваш избор и музиката ќе започне да се емитува.

Функцијата за стриминг бара да имате Apple Watch Series 3 или понова, watchOS 6.0 или понова, мобилна или Wi-Fi конекција и најновата верзија на апликацијата Spotify, според документот за поддршка на Spotify.

Стримингот не е единствениот скорешен додаток на апликацијата Apple Watch на Apple Watch: компанијата додаде можност во април да побара од Siri да пушта музика преку Apple Watch.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments