Spotify сега ќе ви овозможи да пребарувате со текст, за да можете да ја откриете песната што ви е заглавена во главата.

Друг начин за пребарување песни.

За оние моменти кога постојано пеете линија на песна, но едноставно не се сеќавате од која песна потекнуваа тие текстови, Spotify сега може да ви помогне во тоа. Сега можете да пребарувате песни според нивните текстови на iOS и Android (преку 9to5Mac).

Функцијата изгледа прилично јасна – внесете некои стихови во лентата за пребарување на Spotify и апликацијата ќе се појави на песните што одговараат. Песните што можат да бидат она што го барате ќе имаат ознака „Совпаѓање на стихови“.

Можев да видам како пребарувањето според стихови може да биде навистина корисна карактеристика, особено за луѓе како мене. Јас сум прилично лош во сеќавањето на насловите на песните, но обично можам да се сетам на клучната линија на хор. Се чини дека тоа е сè што требаше да знам за да можам да најдам песна на Spotify што ми е заглавена во главата.

Сепак, Spotify го достигнува Apple со оваа опција – Apple Music ви дозволи да пребарувате песни со текст од 2018 година.
Ова не е единствената опција што Spotify ја додаде неодамна во врска со текстовите. Компанијата во јуни воведе текстови во реално време обезбедени од Musixmatch на 26 пазари. Тоа е исто така карактеристична опција за Apple Music, која додаде стихови во реално време заедно со објавувањето на iOS 13 минатата година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments