Објавени датумот за STALKER 2!

Очекувано датумот на објавување на STALKER 2 е официјално објавен.

Датумот на објавување на STALKER 2 и снимките од играта беа објавени на настанот на Xbox, Е3 2021. Новата игра STALKER развиена од украинското студио GSC Gameworld со моторот на игри Unreal Engine 4 ќе биде објавена на 28 април 2022 година.

Ако го испитаме видеото за игра објавено за време на Е3 2021 година, многу напната и импресивна атмосфера нè пречекува. Искористувајќи ги сите благодети на Unreal Engine 4, новата игра STALKER исто така ќе биде домаќин на најновите графички технологии, како што е Ray Tracing.

Покрај тоа, властите кои за прв пат во серијата ќе им претстават пост-апокалиптичен отворен свет на играчите, особено привлекоа внимание на фактот дека овој отворен свет ќе биде доста голем, иако тие не сакаат да споделуваат детални информации за отворениот свет со играчите.

Студиото за развивачи, исто така, го претстави А-Lifeивот, систем за симулација на жив свет, за време на својата презентација Е3 2021. Системот, наречен A-Life 2.0, наводно ќе ја контролира состојбата на светот, однесувањето на ликовите и мутантите и ќе ја направи Зона пожива.

Благодарение на овој развиен систем, играчите ќе бидат сведоци на бројни различни настани во отворениот свет на STALKER 2. Во исто време, ќе има некои настани во отворениот свет што играчите не ги гледаат. На кратко, вистински жив отворен свет не чека во новата игра STALKER. Доколку сакате, без понатамошно разочарување, да ве оставиме сами со видеото со игра STALKER 2.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments