Со Windows 10 Sun Valley, некои икони што останале од Windows 95 ќе бидат освежени!

Со ажурирањето на Windows 10 Sun Valley (21H2), Microsoft ги заменува преостанатите икони за апликации од Windows 95 со нови.

Microsoft ќе излезе со ажурирањето на Windows 10 Sun Valley (21H2) следната есен. Иако ова ажурирање ќе биде домаќин на многу нови функции, тоа исто така ќе донесе некои важни визуелни подобрувања.

Компанијата, која ќе ревидира многу детали за Windows 10, ќе ажурира некои икони за апликации од Windows 95 со нови како резултат на овие визуелни подобрувања.

Споредба на старите со новите икони:

Како што можете да видите од горната слика, забележуваме дека иконите во shell32.dll, како што се мрежна врска, дискета, хибернација и меморија се променети.

Како што знаете, Microsoft работи на ажурирањето на Windows 10 21H2 подолго време. Софтверскиот гигант, кој планира да направи „визуелно подмладување“ со ова издание, има за цел да им претстави на корисниците помодерен оперативен систем. Во оваа насока, компанијата дури ги ажурираше иконите на некои системски апликации како што се File Explorer и Recycle Bin.

Сè уште не е направена официјална изјава за тоа кога ќе биде објавено ажурирањето, за кое се вели дека е домаќин на многу визуелни иновации. Сепак, повеќе информации за датумот на објавување и иновациите на ажурирањето на 21H2 се очекува да бидат споделени со корисниците на конференцијата Microsoft Build, што ќе се одржи кон крајот на овој месец.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments