Изведен тест за „пинг“ на позната игра CS:GO со Starlink сателитски интернет на SpaceX!

Како што знаете, неодамна беше пуштен во употреба сателитскиот проект на Elon Musk, Starlink. Првите повратни информации започнаа да доаѓаат од оние кои ја доживеале интернет услугата. Еден канал го стави сателитскиот интернет на Starlink на разни тестови и тестот го обележа играта CS:GO.

Многу очекуваниот проект Starlink, кој Elon Musk го започна со сателитите што ги лансираше во орбитата долго време, неодамна беше отворен за услугата на корисници вклучени во бета програмата. Првите повратни информации за Starlink, кои ветуваат дека ќе обезбедат услуга на интернет со голема брзина и мала латентност, започнаа да се појавуваат само неколку дена подоцна.

Еден канал на YouTube спроведе неколку тестови за да се измери перформансот на Starlink и колку добро ги исполни своите ветувања. Овие тестови вклучија активности што секој корисник на интернет заслужено очекуваше добри перформанси, како што се гледање видеа со висока резолуција, стриминг во живо, играње повеќе 4K видеа истовремено и играње CS:GO.

На видеото, гледаме дека перформансите на интернет Starlink се многу добри, а тимот што го снимаше видеото се чини дека е импресиониран од резултатите, но и покрај тоа што успешно помина тестови како што е пуштање на 4 различни 4K видеа истовремено време, лицето кое ги извршува тестовите изјавува дека Starlink може да биде подобар во пинг. Во тестот во CS:GO, се наведува дека пингот е помеѓу 44 и 50.

Се разбира, во овој момент, вреди да се спомене дека Starlink е сè уште во бета фаза и неговите перформанси ќе се зголемат со зголемувањето на бројот на сателити лансирани во орбитата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments