SpaceX планира да обезбеди телефонски услуги со помош на Starlink сателитите!

SpaceX, кој неодамна го лансираше својот сателитски интернет-услуга, сега планира да понуди телефонски услуги со сателитите Starlink.

Со последната апликација на SpaceX до FCC, се појави нов план на компанијата. Во оваа насока, компанијата на Елон Маск планира да обезбеди телефонска услуга со сателитите Starlink.

Како што знаете, сателитската интернет-услуга на SpaceX неодамна започна да прима снимки од сите. Всушност, ние го плативме депозитот за оваа услуга и направивме регистрација.

Додека овој проект на SpaceX е следен со curубопитност од сите, гледаме дека компанијата ќе понуди услуги за повик VoIP, како и интернет преку сателит со апликацијата направена до FCC.

Компанијата, која планира да им понуди достапна телефонска услуга на корисници со ниски примања под името на овој проект, ги направи неопходните апликации за статусот ЕТЦ до соодветните органи во САД за услуга за повици. Компанијата, која ги започна своите инфраструктурни работи за сателитски телефонски услуги, исто така има за цел да служи како телефонски оператор со добивање статус на ЕТЦ.

Во моментов, компанијата не сподели никакви информации за оваа телефонска услуга. Сепак, со оглед на апликацијата на SpaceX до FCC, гледаме дека корисниците можат да остваруваат повици користејќи ја мрежата и интернет конекцијата благодарение на услугата за повици VoIP.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments