„Star Wars“ и „Avatar 2 “ продолжени за една година Дизни открива нови датуми за објавување

„Star Wars“ и „Avatar 2 “  продолжени за една година Дизни открива нови датуми за објавување

Дизни откри низа промени во датумот на објавување со најголема вест е дека сите претстојни филмови на „Star Wars“ и „Avatar “ се намалија за една година.Наместо да ослободат седум од нив наизменично меѓу 2021 и 2027 година, тие сега ќе излезат меѓу 2022 и 2028 година.

Три филмови на „Војна на Sвездите“ се поставени на 22 декември 2023 година,19 декември 2025 година и 17 декември. 2027. Аватар 2 на 16 декември 2022 година,Аватар 3 на 20 декември 2024 година,Аватар 4 на 18 декември 2026 година и Аватар 5 на 22 декември 2028 година.Доцнењето на Аватар 2 е произлезено од тековните коронавирус пандемија,продуцент и режисер Џејмс Камерон вели во писмото објавено на социјалните медиуми канали Аватар е поради COVID-19 бевме принудени во неочекуван долги одложувањето на почетокот на активноста.

За жал поради влијанието што пандемијата го имаше на нашиот распоред но веќе не е можно да го направиме тој датум.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments