STEAM: На Steam Deck може да се играат сите игри од Steam!

Според компанијата, насочениот репер за изведба со Steam Deck е 30 FPS со резолуција од 1280×800. Соодветно на тоа, официјално е потврдено дека уредот може да ги игра сите игри на платформата Steam.

Новата преносна конзола за игри на Valve, Steam Deck, беше во центарот на вниманието на сите од денот кога беше претставена. Највпечатлив аспект на новата конзола е што можат да се инсталираат различни оперативни системи на уредот. Thisе можеме да инсталираме оперативни системи Windows или Linux на овој уред. Сепак, може да се користат многу различни софтвери, дури и различни гејмерски платформи, како што се Epic Games или Ubisoft.

Од друга страна, перформансите на уредот се исто така многу интересни. Производителот на конзолата, Valve, неодамна направи интервју со IGN и имаше неколку охрабрувачки зборови на таа тема. Всушност, целосниот опис е како што следува:

„Сите игри што сакаме да можат да се играат, па дури и целата библиотека на Steam се тука. Сè уште не најдовме ништо со што овој уред не може да се справи “.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments