Што може да очекуваме од 6G технологијата во иднина

Што може да очекуваме од 6G технологијата во иднина

Замислете го светот со доктори што користат роботска технологија, да оперираат над нивните пациенти одалечени илјадници километри. Или пак роботи кој ќе можат да спасат ранети војници, да ги неутрализираат мините или пак да пребаруваат скриени бомби. Замислете да можете да се јавите на вашите најблиски и не само да зборувате туку и да бидете дел од нивното опкружување.

Вака ќе биде светот што може да биде „отклучен“ со помош на шестата генерација на безжична мрежа, вели Tommaso Melodia, професорот по електроника иа компјутерско инжињерство. Исто така тој предвидува дека до 2030 на светот ќе има околу 500 милијарди смартфони, и можеби тогаш ќе биде моментот за размислување на воведување на 6G.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments