Т-Мобиле ја проширува својата побрза 5G мрежа со средна лента, скоро двојно ја зголемува својата покриеност.

Уште една голема експанзија за средната лента на T-Mobile со 2.5GHz 5G.

Т-Мобиле најави уште една експанзија на својата 2GGHz средна лента 5G мрежа, која сега е достапна во десетици нови градови, скоро двојно да ја зголеми покриеноста на својот последен главен опсег на средната лента од крајот на септември. Со денешното соопштение за проширување, Т-Мобиле вели дека сега има поддршка за средна лента 5G во скоро 410 градови и градови во Соединетите држави.

Новата експанзија доаѓа непосредно по лансирањето на новата линија на Apple, iPhone 5, компатибилна со 5G, што се очекува значително да го зголеми бројот на 5G уреди во САД.

5G мрежата на T-Mobile ја комбинира својата широко достапна ниско-опсежна мрежа од 600MHz (што нуди покритие од национално ниво, но не и многу за подобрување на брзината на LTE) со побрзата мрежа од 2.5GHz (што ја купи од Спринт) заедно со нејзината ултра-брза мрежа mmWave (која има најдобри брзини, но најлош опсег).

Тоа е она што компанијата сака да го нарече пристап кон „слојот торта“ на 5G, со 2,5 GHz парче торта „Goldilocks“: доволно брзо за да понуди значајно зголемување на брзината во однос на регуларниот LTE и низок опсег 5G, но сепак е во можност да се пренесува преку широки парчиња градови и градови без да се грижите за мешање од дрвја, wallsидови или згради (проблеми што во голема мера го ограничуваат mmWave).

Т-Мобиле веќе има широко распространето ниво на национално ниво во својата мрежа со низок опсег, благодарение на првичното лансирање на 5G. Целта на тековната експанзија на средната лента е да донесе реални брзини од следната генерација на повеќе корисници на начин на кој мрежата од 600MHz не.

За целосниот список на ново додадени градови, проверете ја страницата на Т-Мобиле тука. Компанијата, исто така, планира да продолжи со агресивното ширење на средната лента 5G, со цел да обезбеди покритие за 100 милиони луѓе до крајот на 2020 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments