T-Mobile планира да им поклони бесплатен интернет на 10 милиони студенти

T-Mobile планира да им поклони бесплатен интернет на 10 милиони студенти

T-Mobile планира да снабди 10 милиони студенти со бесплатен интернет, откако пандемијата предизвикана од коронавирусот ги примора студентите на онлајн настава. Оваа иницијатива е вредна 10.7 милијарди американски долари и се однесува на студентитее од САД.

Под 10 годишната програма, милиони домаќинства со ниски приходи ќе добијат безжичен интернет како и мобилна мрежа со висока брзина, велат од T-Mobile. „Дури и пред пандемијата 9 милиони американски деца што одат во училиште немаа достапност на интернет и не можеа да ги завршат нивните обврски. Сега поради коронавирусот, околу 50 милиони студенти им е потребен интернет за онлајн настава“ – изјавија од T-Mobile.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments