Tags :Цхип

Хардвер

САД го казни најголемиот кинески производител на чипови со санкции

САД го казни најголемиот кинески производител на чипови со санкции Можноста за воведување санкции врз кинескиот производител на чипови според договорот СМИЦ од страна на САД се дискутираше многу пати овој месец. Следниот потег на Вашингтон во трговската војна со Пекинг беше официјализиран вчера – секој снабдувач на опрема или материјали со американско потекло за […]Read More