Tags :Nintendo

Хардвер

Nintendo го зголемува производството на Switch до 30 милиони уреди

Nintendo го зголемува производството на Switch до 30 милиони уреди до крајот на Март 2021 Nintendo им нареди на партнерите да го зголемат своето производство на Switch уреди до 30 милиони единици до крајот на Март 2021, според Bloomberg. Претходно компанијата го зголеми производството во Август на 25 милиони, но овој месец повторно ги зголеми […]Read More

Хардвер

Nintendo Wii направен како Gameboy Color

Nintendo Wii направен како Gameboy Color Преобразувањето на класичните конзоли за видео игри во гаџет за добра игра на гаџети е практично традиција вредна за време – се сеќавам дека пишував за сијаливиот преносен Nintendo 64 на Bacteria пред една деценија. Но Game Boy Color   преку NintendoLife  е толку чиста, толку компактна.Добро, тоа е малкумалку подебели од еден […]Read More

Хардвер

Нов Nintendo Switch е поставен за пуштање во 2021 година

Нов Nintendo Switch е поставен за пуштање во 2021 година Нинтендо планира да објави надградба на „ Нинтендо Свич“ во почетокот на 2021 година. Се наведува дека Nintendo е насочена кон зголемена компјутерска моќ и визуелни 4K со новиот уред.  Гласините во врска со надградените верзии на Nintendo Switch, кружат со години но со претстојното објавување на Xbox […]Read More