Tags :Sattelite

Наука

SpaceX ќе лансира турски сателит

SpaceX ќе лансира турски сателит, четврти во земјата Али Таха Коч, шефот на претседателската канцеларија за дигитална трансформација на земјата, во вторникот изјави дека сателитот го градат Airbus Defense and Space, пионер во воздушната технологија. „Со Türksat 5A, Турција ќе има област на покривање што ги опфаќа Блискиот исток, Европа, Северна Африка и Јужна Африка“, […]Read More