Tags :SSD

Новости Хардвер

Intel го продава својот бизнис со SSD за 9 милијарди

Уште една голема промена за Intel. Intel го продава својот бизнис со SSD на SK Hynix во зделка вредна 9 милијарди долари, со што производителот на чипови ќе излезе скоро целосно од бизнисот со флеш меморија и складирање – освен технологијата за врвна меморија Optane на Intel. Договорот вклучува деловни NAND SSD, компоненти и обланди […]Read More

Хардвер

Неколку фактори го прават SSD претпочитана опција за складирање

Неколку фактори го прават SSD претпочитана опција за складирање Пазарот на полупроводнички погон (SSD) ја користи предноста на зголемената побарувачка за игри со високи перформанси и лаптоп компјутери. Продажбата на SSD се очекува да достигне 125 милијарди долари до 2026 година, според неодамнешното истражување на аналитичарите на Global Market Insights. SSD-уредите беа во можност да […]Read More