Танцувачката виршла на Snapchat се враќа за денот на изборите.

И тоа ќе им помогне на корисниците да направат план за гласање.

Останува нешто повеќе од една недела до Денот на изборите и Snapchat го оживува еден од своите најсакани ликови, танцувачка виршла, за да ги охрабри корисниците да направат план за гласање.

Хот-догот првпат се појави во филтерот за филтрирање на Snapchat во саботата за почетокот на денот на гласањето, но тој исчезна по завршувањето на празникот. Ликот треба да се врати за Денот на изборите на 3 ноември, облечен во стилот на чичко Сем која вртеше знак со кој ги повикуваше корисниците да ја пронајдат нивната локација за гласање. Ако некој корисник кликне на знакот, тој е поврзан со алатката Snap’s Before You Vote која им помага на корисниците да ги најдат своите локации за гласање и да дознаат за проблемите и кандидатите на нивните гласачки ливчиња.

Snap исто така го обновува филтерот за налепници „Гласав“, кој исто така се поврзува со алатката за план за гласање на апликацијата.

Во септември, Snapchat воведе голем број алатки за гласање за корисниците, вклучувајќи функција што им овозможува на луѓето да се регистрираат за да гласаат директно во популарната апликација за пораки. Snapchat вели дека им помогнале на повеќе од 1,24 милиони корисници со регистрација на гласачи, во споредба со 2,5 милиони за Facebook. Но, поради својата популарност кај Gen-Z и милениумските гласачи, Snap вели дека достигнал повеќе лица од 13-24 години отколку Facebook, Instagram и Messenger заедно. Од 100 милиони американски корисници на Snapchat, 80 проценти се на возраст за гласање, соопшти компанијата.

Надвор од алатките за гласање, Snapchat планира да продолжи да дава вести за гласање на својата страница Откријте пред изборите и низ изборите. Делот за вести на Snap „Се случува сега“ ќе содржи постојани ажурирања на вести од партнери, вклучително ReutersBloomberg, and BuzzFeed News.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments