Teespring им нуди на креаторите можност да продаваат дигитални производи како филтри.

Креаторите можат да комбинираат нова маица со свежа зеница.

И за амбициозните и за етаблираните творци, маиците и дуксерите се толку мирни – новиот бран на стоки е дигитален.

Teespring, една од најголемите платформи за создавање и инфлуенсер трговија и официјален трговски партнер за YouTube, Instagram и TikTok, ја шири можноста за продажба на дигитални производи. Овие вклучуваат филтри за фотографии, е-книги, врвна содржина, зин и други предмети што креаторите можат да ги продаваат директно на обожавателите наместо да се потпираат на физичка стока.

Teespring одлучи да се пресели во просторот за дигитални производи, откако неколку влијатели прашаа дали тоа е нешто што можат да им го понудат на своите обожаватели, изјавија извршниот директор Chris Lamontagne и потпретседателот на маркетингот, Les Green, за „The Verge“ во средата. Додека Lamonatagne и тимот работеа некое време на развој на дигитални производи, пандемијата беше таа што го забрза нивниот план да ја објават пред креаторите кои користат Teespring. Тоа вклучува луѓе на YouTube, Instagram и, неодамна, на TikTok.

„Иднината не е само физичка или дигитална – таа ќе биде дигитална и физичка“, рече Lamonatagne. „Веќе гледаме луѓе кои прават пакети каде што е како:„ Еј купи ми ја кошулата, симни ми го филтерот “.“

Дигиталната стока, која Lamonatagne и Green ја нарекуваат дигитална трговија за креаторите, е популарна на други територии со години. Инфлуенсерите во странство создадоа дигитални, персонализирани тастатури кои се популарни, на пример. Креаторите кои учествуваа во бета-дигитаната стока на Teespring беа заинтересирани да работат со Teespring на персонализирани дигитални производи специјално за нивната публика, вклучително и на YouTube, кој е специјализиран за финансиски совети и сакаше да создаде дигитален финансиски планер за навивачите да го користат.

„За повеќето од овие креатори, тој е светот во кој живеат – тие ја создаваат и дистрибуираат својата содржина дигитално“, рече Грин. „Мислам дека може да ја искористам таа платформа и да ја искористам на повеќе нивни креативни производи е природно прилагодено на многу начини“

Дигиталната стока може да звучи малку покомплицирана од физичката. Печатење маица и испраќање по пошта е една работа; дизајнирањето на филтер што работи за спецификациите на секој телефон е малку посложено. Green рече дека следењето како хардверот и софтверските промени – како различните големини на iPhone или големите надградби на софтверот на Инстаграм – влијаат на употребата на технологијата кај луѓето е „клучно за да ги усвоиме“, додавајќи дека Teespring „ќе биде сигурен дека производите се компатибилни и соодветни навивачи “.

Ниту Green, ниту Lamontagne не кажаа колку е вклучен дизајнерскиот тим на Teespring со креатори кои сакаат да понудат дигитални производи за кои може да бидат потребни дополнителни технички вештини, но Green спомена дека тие „ќе ги слушаат креаторите почесто и ќе имаат подлабоки однос “со нив за да се обезбеди исполнување на нивните технички потреби.

Повеќе од 450.000 проверени креатори имаат право да создаваат дигитални производи со Teespring. Создавањето список не чини ништо, додаде компанијата во соопштението за јавноста и нема дополнителни месечни трошоци или хонорари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments