Технолошките гиганти излегоа како најголеми победници од корона кризата и треба да плаќаат поголеми даноци – службеник на Европа

Технолошките гиганти излегоа како најголеми победници од корона кризата и треба да плаќаат поголеми даноци – службеник на Европа

Големите технолошки компании треба да платат фер износ од даноците во европа, бидејќи тие се вистинските победници од кризата настаната од коронавирусот, изјави службеник од ЕУ за CNBC. Неговиот коментар најмогу се однесуваше за компаниите како што се Apple, Alphabet и Amazon.

„Гигантите за дигитални платформи се вистински победници од оваа криза, од економска гледна точка. Сите ние го доживеавме ова во нашите животи“ изјави Gentiloni, европскиот комисионер за економија. EУ се обидува да додаде дополнителен дигитален данок до крајот на 2021 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments