Темен режим на Chrome OS забележан со елегантен изглед на интерфејсот.

Темниот режим драматично ќе го промени изгледот на оперативниот систем.

Темниот режим лесно стана една од најомилените одлики кај сите популарни оперативни системи. Додека MacOS даваше опција да се префрли во темно режим од лансирањето на Mojave, Windows ја прошири функцијата на својот оперативен систем пред неколку месеци. Сега се чини дека оваа опција конечно ќе ја достигне и во оперативниот систем Chrome, исто така.

Извештај на полицијата Android тврди дека оперативниот систем ја тестира новата опција и работи на примена на темата со темниот режим низ оперативниот систем. Издавачот ги забележа промените во канарскиот канал Chrome OS. Една година откако за првпат беше забележана одликата, функцијата конечно се пробива до оперативниот систем Chrome.

Како што се очекуваше, темниот режим драматично ќе го промени изгледот на оперативниот систем. Chrome OS користи скоро црна позадина кога е овозможен темниот режим. Сепак, новата опција сè уште се тестира и темната тема не е оптимизирана целосно во неколку делови од оперативниот систем.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments