Elon Musk објави дека Tesla повторно може да прифаќа исплати на Bitcoin само под еден услов!

Познатиот милијардер Илон Маск, кој е обвинет за манипулација со крипто пазарот на пари, сподели малку надеж за инвеститорите. Изјавувајќи дека Тесла продаде само 10% од своите средства на Биткоин, Маск објави дека ако се најде решение за рударството на Биткоин да троши почиста енергија, компанијата повторно ќе прифати Биткоин.

Милијардерот Илон Маск, кој го сврти крипто пазарот на пари наопаку со неговиот став кон Биткоин од мај, даде изјава што повторно ќе го промени рамнотежата. Маск, како одговор на веста споделена на Твитер, објави дека Тесла, кој престана да прифаќа плаќања со Биткоин, веројатно ќе прифати повторно Биткоин.

Илон Маск во мај објави дека Тесла повеќе нема да прифаќа Биткоин и ја проколнува инвеститорот влијаејќи на пазарот со своите твитови еден по друг. Одговарајќи на веста за име кое реагираше на него денес, Маск ја објави количината на Биткоин што Тесла ја продала досега и дека компанијата ќе продолжи да ги прифаќа овие пари кога ќе се исполнат одредени услови.

Досега, Елон Маск доби многу критики за неговото влијание на пазарот. Најистакнато од нив беше заканото за видеото на светски познатата активистичка хакерска група Анонимуси. Не е познато дали заканата функционирала или дали умот на Маск се сменил, но Маск малку ја скрати својата „анти“ политика против Биткоин.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments