Функцијата Full Self-Driving на Tesla сега чини 10 000 американски долари.

Beta-верзијата започна пред околу една недела, и исто како што рече Elon Musk, сега чини уште повеќе.

Долго ветуваниот режим на Целосно самостојно возење на Tesla ги достигна своите први клиенти во бета форма пред недела и половина и веќе добивме преглед на тоа како функционира системот на локалните патишта, благодарение на луѓето на социјалните мрежи. Некои известуваат за беспрекорна активност, како што се гледа подолу, додека други документираат недоследности и некои застрашувачки моменти.

Сега, по првичното ширење и предупредувањето од извршниот директор Elon Musk до оние што беа на оградата за купување на оваа опција, режимот за целосно самостојно возење официјално чини 10 000 американски долари. Musk рече дека по лансирањето на функцијата, Tesla веројатно ќе ја зголеми цената над 8.000 долари. Од понеделник, опремувањето за режим на целосно самостојно возење чини 10 000 американски долари. Зголемувањето од 2.000 американски долари е во моментот кога Tesla рече дека ќе продолжи да работи на системот и да спроведува подобрувања додека собира податоци од сопствениците кои ја користат оваа функција во бета режим.

Извршниот директор рече дека во минатомесечниот повик за заработка од третиот квартал, бројот на сопственици со пристап до бета фаза ќе се зголемува периодично и секој сопственик кој платил за надградбата може да добие пристап до крајот на оваа година. Повеќе автомобили што ја користат бета-бенефицијата на Tesla во голема мера, бидејќи технологијата се потпира на податоците на возилото за да се извршат симулации кои, пак, го прават системот попаметен. Загриженоста за безбедноста останува со овој вид стратегија, особено во случај на минати несреќи на автоматски пилот. Бидејќи повеќе возачи почнуваат да ја користат бета-режимот на целосно самостојно возење, тие можат да бидат првите кои ќе ги откријат потенцијалните недостатоци. Самата Tesla го истакнува ова во своето одрекување при користење на режимот „Целосно самостојно возење“: „Може да направи погрешна работа во најлошото време“.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments