Тесла ги зголемува цените за варијантите Model Y, Model 3 и Model S!

Производителот на електрични автомобили и комерцијални возила Тесла тивко ги подигна варијантите Model Y, Model 3 и Model S.

Според деталите откриени на веб-страницата на Tesla, цената на моделите со долг дострел на Model Y и моделите S на Plaid на Model S е зголемена за 10.000 долари.

Промената на цената на веб-страницата не е ограничена на овие модели. Цената на варијантата со стандарден опсег на Tesla Model 3 беше 36.990 долари, додека со новата покачување беше 37.490 долари. Варијантата со голем дострел на истиот модел е зголемена од 45.990 долари на 46.490 американски долари.

Покрај тоа, цената на варијантата ориентирана кон перформансите на Model Y не е променета.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments