Tesla ќе објави помал Cybertruck за европскиот пазар

Tesla ќе објави помал Cybertruck за европскиот пазар

Првенствено овој електричен автомобил е наменет за американскиот пазар, каде камионите со децении се владетели на најпродаваните возила. Иако е добар за патот првиот презентиран прототип не се вклопува во секоја гаража.

Како и да е бидејќи дури и толку помалиот Cybertruck не би бил погоден за возење по тесни европски патишта веројатно е дека тој ќе мора дополнително да се намали за пазарот на Стариот континент. За тоа се расправаше на Твитер, па Муск потврди дека е многу веројатно дека ќе се добие уште помала верзија за европските патишта.

Cybertruck повеќе од 2 метри што во никој случај не е практично за европските градови. Муск морасериозно да го разгледа за да се продаде и во Европа. Кога станува збор за продажба на камиони нешто помалку од 200.000 се продаваат годишно во Европа.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments