Tesla му даде предност на Cybertuck

Tesla му даде предност на Cybertuck

Говорејќи за иднината на Тесла Роастер на Jо Роган Подкаст, каде беше гостин, Елон Муск рече дека е премногу рано за најбрзиот автомобил во светот, а приоритетите на компанијата беа автомобилите со поголем волумен, како што е Cybertuck.

Tesla Roadster, која вети дека ќе забрза од 0 до 100 км на час за само 1,96 секунди, за прв пат беше објавена во 2017 година. И покрај изминатите години, автомобилот, кој не е ставен во масовно производство, нема да биде пуштен на слобода некое време и ќе ги разочара своите фанови.

Велејќи дека сегашните приоритети на компанијата се автомобили со поголем волумен, славниот деловен човек дал некои сигнали за иднината на автомобилот, користејќи изрази кои подразбираат дека е рано за Roadster. Автомобилот, кој е планиран да започне со продажба во 2020 година на прво место, беше истуркан до вториот или дури третиот план за Тесла по изјавите на Муск.

Што нуди Tesla Roadster

Тесла Роастер, за која компанијата ветува дека е најбрза кола која може да постигне брзина од 0 до 100 км на час за само 2,1 секунда, според изјавите на компанијата. Покрај тоа, овој број се намалува до 1,96 секунди кај помоќните модели и ветува невидено искуство за возачите.

Возилото, кое може да го стори сето тоа со помош на батерија од 200 kWh, исто така им нуди на своите клиенти скоро 1000 км патно искуство и максимална брзина од 400 км на час со целосно полнење. Во овој момент, кога ќе ги разгледаме сите овие одлики што ги вети компанијата, можеме да кажеме дека одложување на датумот на пуштање на возилото не е изненадувачки, дури и очекуван потег.

И покрај тоа што е еден од најбрзите во светот кога станува збор за цената, Маск кажа цена од 250 илјади долари за време на промотивниот настан во 2017 година. И покрај релативно високата цена, автомобилот, кој успеа да го привлече вниманието на многу ентузијасти во автомобилот, нема да ги вкуси патиштата пред 2022 година, според сегашните информации.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments