Tesla објави видео на коe се прикажува колку е брз нивниот полуелектричен камион!

Објавено е ажурирано прототипно видео за електричниот камион на Tesla, Semi, кое не беше објавено на закажаниот термин. Брзината на електричното возило е јасно видлива на објавеното видео.

Електричниот камион на Tesla, Semi, кој се очекува да го промени ликот на транспортната индустрија, сподели нови слики на патиштата. На видеото споделено од официјалниот профил на Tesla на Твитер, исто така, гледаме колку е брз и различен камионот, што е многу побрзо од традиционалните камиони. Кога ги гледаме сликите на Tesla Semi, кој има брзина од 0 – 60 км/ч за 5 секунди, од патеката, ќе видиме дека електричниот камион забрзува како да е спортски автомобил.

Како што слушнавме во претходните видеа на Семи, камионот има потпевнувачки звук што се гледа од неговите четири електрични мотори добиени од Модел 3. Овој шум, емитуван во форма на врева, укажува на тоа дека камионот е нормално погласен од другите автомобили на Тесла.

Бело обоен Тесла Семи, се гледа дека се вози по тест-патеката на фабриката во Фремонт, се чини дека е обновен прототип со нови врати и прозорци. Иако видеото траеше само 17 секунди, можеме да кажеме дека беше доволно време да видиме колку навистина беше брза Семи.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments