Tesla потпиша 3 годишен договор со Panasonic

Tesla потпиша тригодишен договор со јапонскиот Panasonic

Подготвувајќи се за производство и снабдување со литиум јонски акумулаторски ќелии во Гигафактор во Невада, објави производителот на електрични автомобили во вторникот.

Tesla и Panasonic се пријавени во разговори за проширување на капацитетот на вложување на батерии. Panasonic во мај предупреди дека работи на развој на нови батерии со Tesla, можеби со поголем капацитет.

Пријавено е дека Tesla и Panasonic се во преговори за проширување на капацитетот на вложување на батерии. Tesla рече дека договорот, потпишан минатата недела и на сила на 1 април, ги поставува условите за преземање на капацитети за производство од страна на Panasonic и заложби за обемот на набавките од Tesla во текот на првите две години од договорот.

Тесла исто така ги измени и општите услови за партнерство со Panasonic, менувајќи го терминот да истекува 10 години откако Panasonic ќе постигне одредени фази на производство.

Panasonic веќе не е ексклузивен снабдувач на батерии на Tesla, но успеа да го сврти американскиот бизнис на батерии во услови на зголемена побарувачка за електрични возила на Tesla.


0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments