Tesla планира да ја отвори својата мрежа за станици со висок полнеж за други електрични возила!

Елон Маск објави дека неговите други електрични возила исто така можат да имаат корист од мрежата на станици за надполнување Tesla.

Извршниот директор на Tesla, Елон Маск, во изјава на Twitter, рече дека планираат оваа година да ја отворат мрежата на станици за суперполначи Tesla за други електрични возила. Производителот на електрични автомобили ширум светот со повеќе од 25.000 суперполначи и даде на компанијата конкурентска предност. Другите производители на автомобили брзаа за нови записи на електрични возила, формирајќи сојузи за мрежи или инвестирајќи во стартапи.

„Ние ја правиме нашата мрежа за суперполначи достапна за другите електрични возила до крајот на оваа година“, рече Маск, додавајќи дека со текот на времето мрежата за полнење на Tesla ќе се прошири и на други електрични возила во сите земји.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments