Пристигна The Last Of Us Part II

The Last Of Us Part II е сега достапна

Проектот на Naughty Dog , долгоочекуваното следење е конечно тука.

Кога тргнавме да ја подготвуваме оваа игра, знаевме дека ќе биде ризично. Имаме среќа што толку многу од вас ја сакаа The Last Of Us и дека остави траен впечаток. Овие карактери и нивните приказни значат многу за нас, како што знаеме дека им прават на толку многу од вас. Затоа не ја презедовме лесно задачата да се вратиме во нивниот свет за друга приказна.

Всушност, ние дебатиравме за ова некое време дали треба, но проблемот беше во тоа што слетавме на еден концепт на приказни што нè инспирираше. Се чувствуваше возбудливо и вродено за светот на Последниот од нас, но уште поважно, се чувствуваше како приказна што требаше да се раскаже.

На површината, тоа може да изгледа како едноставна приказна за одмазда, но додека се нурнувате во играта, ќе се појават нејзините подлабоки теми. Ова е приказна за опсесија и должини на кои ќе одиме за правда и оние што ги сакаме кога е време да се пуштиме? И кога треба да се држите за секоја цена? Ова е приказна за траума, откуп и емпатија.

Пред седум години, се обидовме да создадеме видео игра која ќе ги истражи овие тешки теми. Оттогаш, стотици талентирани девелопери ја посветија својата страст да ја донесат оваа визија во живот.

Изјавуваат Naughty Dog.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments