The Umbrella Academy Сезона 2 преглед

The Umbrella Academy Сезона 2 преглед

Umbrella Academy ја достигнува својата чекор во втората сезона, наоѓајќи го вистинскиот баланс помеѓу забавниот ескапизам и емотивниот удар.

Заминувајќи во незгодна територија во втората сезона академијата „Чадор“ на Нетфликс гради од цврста база.Сезона1 семејството суперхерој на Харгрис се справи со апокалипсата со забавувања со бавно движење, столпери од глам-рок и динамиката на ансамблот Х-Мен.Како и да е додека дефинираните ликови ви се зголемија и сè изгледаше филмско и сјајно тонската борба ја возврати шоуто.Сезона 2 ги експлодира најдобрите делови од незгодното патување во шоуто и семејната дисфункција кон полесна, побогата поставка на 60-тите години.Надминувајќи го и темпото се впуштаме во моментите на Харгрис.

Петмина откритија дека тој има 10 дена да го собере семејството и да спречи настани што водат до нуклеарно уништување во светот.Потешкиот материјал не оди на радикални места или не се обидува да дава големи изјави, водени од одлуките, чувствата и моќите на ликовите.

Запаметен забавен и збогатен со извонреден актери сезона 2 издвојува сè што е потребно за да се залепи мелодија што резонира со неговите лесни и темни елементи.Сезона 2 на академијата „Чадор“ паѓа на Нетфликс на 31 јули.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments