TikTok може да биде продаден на американските инвеститори за да се спречи безбедносните проблеми

TikTok може да биде продаден на американските инвеститори за да се спречи безбедносните проблеми

Кинеската кратка видео платформа TikTok во моментот се соочува со внимателен преглед и ризикува да биде однесена надвор од САД – што е дом на некои од најпопуларните креатори на содржини – но апликацијата може да најде спас.

Информациите известуваат дека голем број инвеститори со седиште во САД, кои веќе имаат удел во матичната компанија на „TikTok“, „ByteDance“, размислуваат за набавка на подружницата за да добијат контрола врз платформата.

 Овој потег би можел да олесни некои загриженост кај владите и корисниците за „TikTok“ да им ги предава податоците на корисниците на кинеските власти.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments