TikTok сега ќе ви каже зошто го отстрани вашето видео.

Да, вашето.

Знаете што направивте. Или ти? До неодамна, TikTok не мораше да објасни зошто отстрани едно од вашите видеа од платформата. Едноставно ќе ви биде кажано дека тоа некако ги прекршило „упатствата за заедницата“ на компанијата.

Но, денес, „TikTok“ најавува дека ќе ви даде барем нејасна идеја зошто вашето видео го нема, со именување на специфичната политика на која и ’падна на памет. Тоа е прилично слично на тоа како го прават другите компании.

Како и претходно, ќе можете да поднесете жалба. Можеби ќе имате идеја што привлекувате сега. TikTok вели дека експериментира со овие известувања неколку месеци и дека жалбите се намалени за 14 проценти. (Претпоставувам дека тие знаеја што би направиле.)

Имавме идеја дека ова доаѓа: во јули, кога компанијата го објави својот втор извештај за транспарентност, откри дека започнала да ги следи конкретните причини зошто го отстранува секое видео.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments