Tilting Point стекнува средства на FTX Games и Plamee Studios

Издавачот на игри објави денес дека ја оствари своето трето достигнување за осум месеци

Kупувајќи игри, клучни вработени и „најголем дел од средствата“ од FTX Games и Plamee Studios – двата претходно сопственост на Playtech, која ќе се фокусира на неговите игри и спортови софтвер за обложување се движи напред.Плајме претходно го разви Narcos: Cartel Wars, кој наводно оствари приход од 60 милиони долари од лансирањето. FTX ги објави Cartel Wars, како и The Walking Dead: Бесплатни слотови за казино и криминални умови: играта за мобилни телефони.Точка на навалување ги презеде операциите за сите три титули на FTX, како и четврта која во моментов е во развој.Финансиските услови за достагнувањето не беа обелоденети.Главниот извршен директор Кевин Сегала рече дека тој секогаш се смета за аквизиција како на голем дел од моделот на „прогресивно издавање“ на компанијата, во кој компанијата најпрво е ангажирана да им помогне на програмерите за стекнување на корисници и потоа развива подлабок деловен однос со текот на времето.„Бевме изградени за да бидеме во позиција каде ќе можеме да стекнеме дел од студијата со кои работиме“, рече Сегала.Тој додаде дека очекува „повеќе превземања по стрмнината“, со „Tilting Point“, особено заинтересирани за стекнување игри, претходно биле „ограничени во трошењето на маркетингот“ и „јасно е дека ќе имаат подолги нозе“.Звучи како студија стекнати од Tilting Point и понатаму да работат со одреден степен на независност, додека се потпираат на ресурсите на поголема компанија за да растат и да ги заработат своите игри.„Ние навистина ја цениме независноста на програмерите“, рече Сегала. „Ние специјално сакаме да работиме за да продолжат да работат со нивниот бизнис и да им помогнат да го забрзаат нивниот раст. Голем број студиа за развој признаваат дека скалата станува сè поважна. “

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments