DOGE to the MOON! SpaceX ќе испрати сателит финансиран од Dogecoin на Месечината!

Елон Маск објави дека планира да однесе сателит финансиран од Dogecoin на Месечината со SpaceX. Името на сателитот што треба да се оди беше објавено како DOGE-1.
Една од водечките компании во областа на цивилната авијација е SpaceX. Компанијата на Елон Маск, исто така, ја додаде Dogecoin, омилената крипто-валута на Маск, меѓу нејзините начини на плаќање. Сега, еден од новите сателити ќе биде платен целосно со Dogecoin.

Името на сателитот бокс, кој ќе се финансира со Dogecoin, ќе биде DOGE-1. Сателитот, кој ќе ја направи фразата „To the Moon“, што значи пораст на крипто монети, ќе биде испратен на Месечината.

Платен од компанија наречена Геометриска енергетска корпорација, овој сателит со кутии ќе собира информации во месечевата орбита со сензорите на него. DOGE-1 ќе биде натоварен на ракетата Falcon 9 во првиот квартал на 2022 година.

Dogecoin првично беше лансиран како „шега крипто валута“ кога првпат излезе, но со текот на времето покажа сериозен пораст. Со зголемувањето на вредноста во последните месеци, Dogecoin стана повредна пари од шега. Всушност, движењата на оваа криптовалута предизвикаа пропаст на практиките на тргување како што е Robinhood.

Елон Маск е еден од најголемите поддржувачи на овие крипто пари. Всушност, Маск, кој себеси се нарекува татко Доџ, честопати покажува извонредни потези во врска со Dogecoin. Затоа, испраќањето сателит со име DOGE-1 на Месечината е потег за неговата фирма.

DOGE-1 ќе се насочи кон Месечината може да биде добра вест за корисниците на Dogecoin. Бидејќи во последниот период, Dogecoin прво рапидно се крена, а потоа се спушти со распадот на Robinhood. Откако дозна дека Маск оди во SNL, цената на Доџ се зголеми со очекувањата. Последните изјави на Маск, пак, повторно го намалија правецот на криптопарите.

Според директорите на SpaceX и Geometric Energy Corporation , Dogecoin е криптовалута доволно софистицирана за да може да изврши лунарна мисија помеѓу двете компании. Да ве потсетиме дека и другата компанија на Маск, Тесла, прифаќа плаќања со Биткоин.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments