Тврдењата дека iPhone 13 ќе понуди поддршка за Wi-Fi 6E стануваат сè посилни!

Според извештајот во MacRumors, Apple е решен да ја опреми серијата iPhone 13 со поддршка за Wi-Fi 6E. Во овој контекст, се вели дека Apple го исконтактирал Broadcom, кој произведува компоненти за Wi-Fi 6E за Samsung Galaxy S21 Ultra.

Во извештајот што го споделивме со вас во изминатите месеци, зборувавме за тврдењето направено за семејството iPhone 13, кое очекуваме Apple да го објави во септември. Според ова тврдење, Apple би направил поддршка за Wi-Fi 6E како стандард со семејството iPhone 13. Нов развој што се одвива денес го поддржува ова тврдење.

Според извештајот на MacRumors, снабдувачот по име Skyworks, во кој Apple направи сериозни инвестиции, не изгледа многу поволно на барањето на компанијата за засилувачи Wi-Fi 6E. Како такво, Apple се сврте кон Бродком, една од најпопуларните хардверски компании со широкопојасна врска во светот. Така, Broadcom ќе произведе единици за поддршка на Wi-Fi 6E за Apple, како за Samsung.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments