Twitch најавува виртуелен TwitchCon следната недела.

Оваа година, се вика GlitchCon.

Пандемијата одзеде многу работи од светот – но најчесто тоа се украдени настани. За среќа, Twitch, барем, стана виртуелен: денес објави дека нејзината предводна конференција, TwitchCon, ќе се случува на интернет оваа година. О, и не се вика TwitchCon. Сега е GlitchCon и се случува на 14-ти ноември.

„Важна најава од Twitch“, започнува рекламата, „На Twitch се забележани бројни грешки“. Во конкретниот универзум, тие грешки беа предизвикани од – да – „портал кон друга димензија“.

Што е забавно! Ако GlitchCon е нешто слично на аналогната верзија, тоа ќе ги покаже уметниците, cosplayers и заедниците на страницата. TwitchCon е настан со потпис на платформата за стриминг и неговата главна функција е да ги собере нејзините бројни, различни заедници на стримери и обожаватели – тоа е местото каде што пријателите преку Интернет стануваат доверливи во реалниот живот. Еве, се надеваме дека онлајн верзијата може да постигне нешто слично; Twitch не кажа ништо за тоа што можеме да очекуваме.

Постигнав до Twitch за повеќе детали во врска со фестивалот и ќе го ажурирам овој пост кога ќе се слушнам.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments